Novosti arhiva 2019/20
Prva stranaNovosti
 

Prva strana Reč direktora O školi Pesnik Miroslav Antić Zaposleni Učenici Eko kutak Takmičenja Vodič za osmake Novosti Dokumenti Javne nabavke moj esDnevnik Biblioteka Korisni linkovi Arhiva Letopis škole Kontakt
Administracija
 
KONKURS: „Nema frke uz unuke„,
 
 
19.03.2020.
KONKURS: „Nema frke uz unuke„,

Dečji kulturni centar Beograd (DKCB) raspisao je umetnički konkurs za decu i mlade „Nema frke uz unuke„, posvećen bakama i dekama.

Ne napuštajući svoje domove, čuvajući svoje zdravlje i zdravlje svojih najbližih, naši najstariji sugrađani zbog novonastale situacije nisu u mogućnosti da provode vreme sa svojim unucima.

Dečji kulturni centar Beograd je zbog toga osmislio način kako da deca i mladi pokažu ljubav i poštovanje prema svojim bakama i dekama koristeći maštu i različite umetničke medije.

– Draga deco, postoji mnogo načina da zagrlimo svoje bake i deke, iako nismo pored njih. Hajde da ih grlimo svojim rečima, notama, bojama i kadrovima. Dečji kulturni centar Beograd poziva sve vas, draga deco, dragi unuci, da budete u kreativnoj komunikaciji tako što ćete učestvovati na konkursu koji je inspirisan našim rođenim bakama i dekama, ali i bakama i dekama iz komšiluka, iz parka… Svim našim bakama i dekama! Ljubav nikad nije u izolaciji i samoći! Pokažimo je svojim stvaralaštvom! – istakao je Dragan Marić, direktor DKCB.

Konkurs „Nema frke uz unuke“, na kojem mogu učestvovati deca i mladi uzrasta od tri do 18 godina u zemlji i dijaspori, obuhvata literarne, likovne i video radove, kao i takmičenje u pevanju pesama postavljenim na YouTube kanalu DKCB.

Poeziju, prozu, fotografije likovnih radova, video klipove, kao i snimke otpevanih pesama učesnici mogu poslati učiteljici Dijani Stevanović na mejl kikavolisekub@gmail.com ili direktno na zabakeideke@dkcb.rs te na Fejsbuk grupu sa heštegom #kreativnadecazabakeideke.

Najbolji radovi, koje će odabrati stručni žiri, biće objavljeni na sajtu DKCB.

Svake nedelje Dečji kulturni centar Beograd darivaće jednog kreativca muzičkim izdanjima i knjigama iz svoje produkcije.

Veliko slavlje, na kojem će biti proglašeni pobednici, uz prisustvo baka i deka, održaće se u Dečjem kulturnom centru Beograd, kada se za to steknu uslovi. (danubeogradu.rs)

Dijana Stevanović

 
 
 

 

Copyright 2007 Nordnet D.O.O. Sva prava zadržana.