Novosti arhiva
Prva stranaNovosti
 

Prva strana Reč direktora O školi Pesnik Miroslav Antić Zaposleni Učenici Eko kutak Takmičenja Vodič za osmake Novosti Dokumenti Javne nabavke moj esDnevnik Biblioteka Korisni linkovi Arhiva Letopis škole Kontakt
Administracija
 
Državni Prvaci u jedrenju
 
 
02.11.2021.
Državni Prvaci u jedrenju

Jedriličarski klub Palić je u 2021.godini sa 25 takmičara učestvovao na 26 regata, u 6 država, od kojih 5 takmičara su učenici Osnovne Škole Miroslva Antić sa Palića.

Sledeći učenici škole su uspešni takmičari Jedriličarskog Kluba Palić: Nenad Zakić, Tijana Zakić, Bertalan Molnar, Tamaš Arnold i Jožef Ujhazi.

Vredan i uporan rad mladih jedriličara je i ove sezone doneo izuzetno dobre i istaknute rezultate za Subotički i Palićki sport.
Dva učenika škole su postali Državni Prvaci, i to:

Nenad Zakić – 1. mesto u klasi Optimist generalno i u kategoriji dečaka
Bertalan Molnar – 1. mesto u klasi Optimist do 12 godina

Nenad i Bertika su pored pehara sa Državnog Prvenstva, osvojili više destina pehara i medalja na ostalim regatama.

Pored istaknutih rezultata na domaćim regatama, veliki uspeh Nenada Zakića je da je kao članovi Srpske reprezentacije učestvovao na Svetskom Prvenstvu za 2021.godinu, gde je imao sjajnu priliku da postepeno nauči snositi se sa tim kako je jedriti među najboljim takmičarima sveta, kao i da stekne samopouzdanje za sledeće velike međunarodne regate.

Tamaš Arnoldov najbolji rezultat u 2021.godini je 2. mesto na Prvenstvu Vojvodine u kategoriji dečaka do 12.godina u klasi Optimist.

Istovremeno, Tijana Zakić i Jožef Ujhazi su tek ove godine počeli da jedre, ali su se već krajem sezone isprobali na nekoliko regata.

Tijana Zakić je postigla izvanredne rezultate od kojih joj je kruna za kraj sezone bilo prvo mesto u kategoriji devojčica na Ohridu i treće mesto u kategoriji devojčica na Tešketovoj regati održanom u oktobru u Zemunu, koja se boduje za Državno Prvenstvo.

Dok je Jožef Ujhazi do pobedničke postolje stigao na regati za početnike, koja je održana u sklopu regate „Berbanski dani“ u septembru na Paliću.

Aleksandar David

 
 
 
 
       
 

 

Copyright 2007 Nordnet D.O.O. Sva prava zadržana.