Reč direktora
Prva stranaReč direktora
 

Prva strana Reč direktora O školi Pesnik Miroslav Antić Zaposleni Učenici Eko kutak Takmičenja Vodič za osmake Novosti Dokumenti Javne nabavke E-dnevnik Biblioteka Korisni linkovi Arhiva Letopis škole Kontakt
Administracija
 
 
 
Oktobar-Sažetak 24.10.2017.
Oktobar-Sažetak

U ovom mesecu učenici nižih razreda su bili u bioskopu i u Dečijem pozorištu gde su, prema njihovim pričama, imali prilike da budu deo lepih doživljaja.
Grupa učitelja i nastavnika, zadužena za estetsko uređenje škole, ukrasili su ulaz škole novim zasadima cveća. I roditelji su dali svoj doprinos tako što su u nekoliko učionica kupili zavese.
Škola je ovog meseca dobila na poklon školsku lektiru koja je uvek potrebna školskoj biblioteci.
Početkom oktobra rukovodstvo škole je sazvalo sastanak sa Savetom roditelja na kojem su predstavljeni rezultati rada kao i analiza rezulatata sa završnog ispita na kraju prošle školske godine.
Prve nedelje oktobra, na tradaicionalnim "Danima Ludaša" na Šupljaku, naše kolege su proveli dinamičan dan u društvu učenika i njihovih roditelja. Uz celodnevno druženje nije izostao ni ukusan ručak koji su sami pripremali.
Dečja nedelja je u organizaciji Školskog parlamenta protekla na nov način sa bogatim raznovrsnim programom. Veoma je uspešno održan vašar učeničkih rukotvorina, a posebno je bilo zanimljivo takmičenje pod nazivom "I ja imam talenat".
Nismo zaboravili ni na zdravlje naših učenika tako da smo organizovano pošli u šetnju do palićkog jezera, a prekrasne jesenje boje su, u nama, posebno probudile estetski doživljaj prirode.
Učenici viših razreda su pokazali veliko interesovanje i na organizovanom času plesa u holu škole.
Sredina meseca, tačnije 14. oktobar, bio je u znaku takmičarske igre pod nazivom "Šahaktiviti" na kojem je naša škola, od osam škola iz Subotice i okoline, zaslužno osvojila prvo mesto. Osam poznatih javnih ličnosti bili su vođe, svako svoje grupe, i odigrali su osam interesantnih igara.
U prošlom mesecu su nas posetili učenici i nastavnici iz Mađarske (Gedel) koji su nam predstavili svoje mesto i svoju školu sa željom da se više upoznaju i sa radom naše škole kao i da upoznaju Palić i Suboticu. Na kraju lepog druženja, uz malu zakusku, učenici dve škole su odigrali prijateljsku fudbalsku utakmicu.
Sa ponosom možemo reći i da smo uspešno priveli kraju radove na popločavanju učeničkog sanitarnog čvora u prizemlju škole. Posebno se zahvaljujemo učenicima subotičke Srednje politehničke škole koji su nam, kroz svoj praktičan rad, umnogome pomogli da se ovi radovi privedu kraju.
Sredinom novembra nas očekuju još veći radovi - kompletno obnavalje podova.
U ovom mesecu defektolozi su nam održali zanimljivo predavalje o radu sa učenicima iz osetljivih grupa.
Trudimo se, kad god je to moguće, da našim učenicima promovišemo zdrav i sportski način života, pa smo tako i ovoga puta bili domaćini trenerima i članovima obližnjeg fudbalskog kluba koji su na našem terenu sa veštačkom travom demonstrirali jedan čas fudbalskog treninga.
Takođe, za učenike završnih razreda organizovana je radionica na kojoj se govorilo o zdravlju reproduktivnih organa.
Posetila nas je pedagoška savetnica u cilju davanja saveta za našu školsku dokumentaciju. Nakon opširnog razgovora usledio je pretres planova i programa.
Treba reći i da su naši učenici trećih razreda učestvovali u Novom Sadu na tradicionalnim "Zmajevim dečjim igrama". U nekoliko navrata su odigrali svoju predstavu "Imola", a posetili su i tamošnju OŠ "Petefi Šandor".
Sve u svemu, drugi mesec tekuće školske godine je protekao dinamično uz bogat programski sadržaj. Bilo je zadataka koje smo se trudili da uspešno rešimo, a sve prepereke na koje smo nailazili zajednički smo rešavali. Tako ćemo i dalje nastaviti jer nas čekaju uvek neki novi izazovi.

 
 
 
 

 

Copyright 2007 Nordnet D.O.O. Sva prava zadržana.