Reč direktora arhiva 2017/18
Prva stranaReč direktora
 

Prva strana Reč direktora O školi Pesnik Miroslav Antić Zaposleni Učenici Eko kutak Takmičenja Vodič za osmake Novosti Dokumenti Javne nabavke E-dnevnik Biblioteka Korisni linkovi Arhiva Letopis škole Kontakt
Administracija
 
 
 
Maj-Juni-Sažetak  
Maj-Juni-Sažetak

U ovom periodu se puno energije uložilo u organizaciju državnog takmičenja iz istorije. U međuvremenu smo se pripremali za oproštajnu priredbu osmih razreda.
U organizaciji državnog takmičenja veliku podršku smo dobili od Stojana Novkovića ispred Društva istoričara Srbije, zatim od Sekretarijata za društvene delatnosti grada Subotice i od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje.
Podršku su nam pružili i načelnik Severnobačkog okruga, zatim štamparija „Čikoš“, Subotička jevrejska zajednica, Gradski muzej grada Subotice i naše drage kolege koji su organizovali dežurstva i informatičku podršku. Takođe se zahvaljujemo i roditeljima koji su dali svoj doprinos estetskom uređenju škole i
Javnom preduzeću Palić-Ludoš koje nam je pozajmilo cveće. Svima se od srca zahvaljujemo na doprinosu.
Na takmičenju iz istorije je učestvovalo 200 učenika sedmih razreda i 150 učenika osmih razreda. Deo učenika je već prethodno veče provelo u nekom od subotičkih hotela. Učenici i njihovi pratioci su stizali od ranih jutarnjih sati, a svečano otvaranje Državnog takmičenja iz istorije je usledilo u 10 časova. Takmičari su pisali test od 11 sati. U međuvremenu su predmetni nastavnici imali priliku da prisustvuju stručnom predavanju u svečanoj Sali. Nakon ručka organizovane grupe učenika pod vođstvom naših nastavnika pošli su u razgledanje znamenitosti Subotice i Palića.
Podela diploma je bila u 18 časova nakon čega su se gosti pozdravili i krenuli svojim kućama.
Oproštajna priredba osmih razreda je održana u ponedeljak, 11. juna. Sedamdeset tri učenika osmih razreda je sa velikim uzbuđenjem iščekivalo taj dan. Okupljanje u školi je počelo u 16.30 časova i nakon generacijskog fotografisanja u 17 časova je usledio poslednji čas odeljenskog starešine. Osim odeljenskih starešina bile su prisutne i učiteljice koje su vodile odeljenja do četvrtog razreda.
Svečani program na letnjoj pozornici počeo je obraćanjem direktorke škole, nakon čega je usledio splet recitacija, pesme i plesa učenika naše škole, a završio se tradicionalnim puštanjem balona.
Na svečanoj večeri, koja je usledila naon programa, su sve je proteklo u duhu slavlja.

Sledeći ponedeljak je počeo završnim ispitom iz maternjeg jezika, a nastavilo se u utorak kada se pisao test iz matematike i u sredu kada su učenici rešavali kombinovani test. Završnom ispitu su prethodili dugi periodi pripreme, a ozbiljan pristup završnom ispitu je urodio plodom. Oni koji su tokom godine vredno radili na pripremnoj nastavi uspešno su odradili i završni ispit.
Učenici su popunjavali listu želja i sada se možemo nadati da će se ove godine ispuniti želje učenika i da će svi upisati željene škole.

Svim učenicima i kolegama želimo prijatan letnji raspust !

 
 
 
 

 

Copyright 2007 Nordnet D.O.O. Sva prava zadržana.