O školi arhiva
Prva stranaO školi
 

Prva strana O školi Pesnik Miroslav Antić Zaposleni Učenici Eko kutak Takmičenja Vodič za osmake Novosti Dokumenti Javne nabavke moj esDnevnik Biblioteka Korisni linkovi Arhiva Letopis škole Kontakt
Administracija
 
Istorijat škole
 
 
Istorijat škole
Istorijat škole

Osnovna škola "Miroslav Antić" nalazi se na krajnjem severu Vojvodine, u naselju Palić.
Tu je smešteno i prekrasno palićko jezero, kao i Nacionalni rezervat ptica Ludaš.
Škola se sastoji od centralne škole na Paliću i male škole u naselju Šupljak nadomak Palića, gde se nastava odvija od I do IV razreda na mađarskom nastavnom jeziku.
Škola u Šupljaku je smeštena u prekrasnom seoskom ambijentu pokraj Ludaškog jezera.
U školsku zgradu su poslednjih godina uložena značajna materijalna sredstva, tako da ona danas zadovoljava sve uslove za kvalitetno odvijanje nastave.
Centralna škola na Paliću se prvi put pominje još davne 1889. godine. Objekat tadašnje škole nalazio se u današnjem centru naselja, u zgradi Hartman vile, gde je sada smeštena Pošta.
Od 1918. godine nastava se organizuje za učenike od I do IV razreda na srpskohrvatskom nastavnom jeziku u dva kombinovana odeljenja, a tada je u njenom sastavu bila i škola u naselju Radanovac gde se od 1900. godine izvodila nastava na mađarskom jeziku.

Škola ima predmetne kabinete koji su opremljeni svim potrebnim nastavnim sredstvima neophodnim za kvalitetno izvođenje nastave.

Sa ponosom možemo spomenuti imena samo nekih od istaknutih ličnosti našeg kulturnog i javnog života koji su nas posetili: Dragan Lukić, Desanka Maksimović, Mira Alečković, Tibor Szekely, Istvan Nemet, Nandor Gion i dr.

 
 
 

 

Copyright 2007 Nordnet D.O.O. Sva prava zadržana.