Novosti arhiva 2018/19
Prva stranaNovosti
 

Prva strana Reč direktora O školi Pesnik Miroslav Antić Zaposleni Učenici Eko kutak Takmičenja Vodič za osmake Novosti Dokumenti Javne nabavke moj esDnevnik Biblioteka Korisni linkovi Arhiva Letopis škole Kontakt
Administracija
 
Гост песник Филип Димкоски из Македоније
 
 
15.03.2019.
Гост песник Филип Димкоски из Македоније

Данас у нашој школи, гост је био песник Филип Димкоски из Прилепа, Македоније. Позван је по иницијативи учитељицa, а разлог за долазак је његова нова књига за децу препевана на српском „Заједно да растемо“ (препев са македонског на српски Снежана Алексић Станојловић, издавач: Банатски културни центар, Ново Милошево). Одржана су два часа са песником и то на првом часу он се дружио са ђацима из првог и другог разреда, а други час је био резервисан за трећи и четврти разред.
Ђаци су слушали песме из књиге „Заједно да растемо“ на македонском и на српском језику посвећене воћу, поврћу, природи и екологији, играли су игрице с аутором, слушали песме а и помало ђускали. Аутор им је поклонио лепе песме, лепе рећи, љубав и плодове, а за узврат је добио пуну пажњу, искреност и њихове цртеже.
На крају, поводом рођендана Мирослава Мике Антића и Дан школе, песник Филип Димкоски и ђаци из четвртог разреда засадили су плаву јагорчевину испред споменика Мике Антића у школском дворишту као што је и његова "Плава звезда"..

Dijana Stevanović

 
 
 
  1 | 2 | 3Sledeća strana  
 
       
                             
 

 

Copyright 2007 Nordnet D.O.O. Sva prava zadržana.